rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 08 prosinec 2022 16:10

Učíme se o klimatu

Ve spolupráci s ekologickým střediskem Sever z Horního Maršova jsme připravili pro naše žáky dopolední blok, ve kterém si děti prostřednictvím dvou simulačních her vyzkoušely své znalosti hned z několika oblastí. Ve hře Fish Banks se staly rybáři a obchodníky, ve hře Jak se žije v Podnebíně městskými zastupiteli. V první simulaci šlo o týmovou spolupráci rybářských společností, které postupně zjišťují, jak rychle mohou být vyčerpány přírodní zdroje nevhodným a nešetrným chováním.

Tuto hru vytvořil Dennis L. Meadows a jejím cílem je podporovat systémové myšlení u starších žáků. Naši osmáci a deváťáci ukázali obchodního ducha, dobrou týmovou spolupráci a i to, že se nebojí učit se a přemýšlet jinak. 

Ve druhé simulační hře Jak se žije v Podnebíně si žáci vyzkoušeli život ve fiktivním městečku Podnebín. V týmových skupinách se učili investovat do různých adaptačních opatření týkajících se klimatické změny. Poté sledovali, jestli jim opatření pomohlo vyrovnat se s dopady klimatické situace, které nelze předvídat. Cílem hry bylo představit žákům, jak obce mohou reagovat a adaptovat se na negativní dopady klimatické změny. Po hře následovalo mapování našeho města, kterému se budeme věnovat i v dalších týdnech.

Mgr. Zuzana Sirotková