rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 06 červen 2023 16:33

Neopouštěj staré věci pro nové

Tento název akce nás provázel více než 5 týdnů, během kterých jsme informovali žáky na naší škole o tom, co je udržitelná móda, jaké podmínky panují v textilních továrnách v asijských zemích a co se skrývá za cenovkami našeho oblečení. Ve čtvrtek 25. 5. 2023 naše snažení vyvrcholilo odpolední akcí pro veřejnost na školním dvoře. A co se vlastně všechno událo?

V 15 hodin zahájila setkání Eliška Pavelková, která představila všechny žákovské prezentace a jejich účinkující, dále seznámila návštěvníky s časovým harmonogram a lákadly, kterými jsme chtěli všem příchozím odpoledne zpříjemnit. Jednotlivé žákyně následně představily prezentace s názvy Co je swap?, Jaká je skutečná cena našeho oblečení?, seznámily účastníky minikonference s kampaní Ušili to na nás a vysvětlily příčiny a důsledky změny klimatu v souvislosti se současným trendem nakupování z asijských zemí, především z Číny.

Každý, kdo naši školu v tento navštívil, si také mohl prohlédnout kostýmní návrhy žákyně Sofie Koroljuk či výstavu Móda 2v1, jejíž autorem je nezisková organizace NaZemi a jejímž cílem je poukázat na současné problémy v textilním odvětví.
V 16 hodin moderátorky Rút Nováková a Anna Trutnovská zahájily módní přehlídku oblečení z druhé ruky. Přes dvacet odvážných modelů a modelek nám ukázalo na přehlídkovém molu, že k oblečení patří nápad, legrace a šmrnc. Součástí odpoledního programu byly i kreativní dílny zaměřené na výrobu háčkovaných tašek, textilních broží či korálkování. Vyvrcholením a novinkou bylo uskutečnění historicky prvního školního swapu oblečení a sportovního náčiní. Swapování probíhalo skvěle. A že bylo z čeho vybírat!
Točená limonáda, čerstvá káva, italské tiramisu a pizza přímo z pece nám všem umocnila pohodovou atmosféru, fajn náladu a dobrý pocit z vydařené akce, kterou vzala v záštitu organizace Člověk v tísni.
Tímto, milé kolegyně a kolegové, Vám děkuji za pomoc při přípravě i realizaci tohoto dne. Bez vaší pomoci bychom nezažili zajímavé, pohodové a nápadité odpoledne u nás na Karlovce. Děkuji také všem aktivním žákům naší školy, kteří měli elán, chuť pomáhat, učit se a podpořili tak naši výzvu aktivního občanství.

Více fotografií zde: https://fotovalenta.rajce.idnes.cz/Neopoustej_stare_veci_pro_nove/

Mgr. Zuzana Sirotková

AC CC logoling s LIFEm

 

Galerie Obrázků